Coverdesign: “Hjemme hos fru Larsen”

Før du begynder at læse denne artikel, så klik ind på August Rosenbaums SoundCloud side og vælg nummeret “Beholder” eller “Absentia” . Musikken kan køre i baggrunden som underlægningsmusik mens du læser videre.

Det her er ikke en musikanmeldelse, men fortællingen om hvordan et gennemført coverdesign arbejder sammen med og komplementerer musikken. Numrene er udynamiske og temmelig stillestående. Hvert eneste lille anløb med opadstigende toner, modspilles af nedadgående og musikken flader ud eller dæmpes umiddelbart efter. Det giver en melankolsk og næsten regnvejrsagtig stemning pladen igennem.

Coverdesign: Beholder

Fotograf Jasper Spanning fortæller: “Vi tog udgangspunkt i Augusts titel “Beholder”. Jeg har kendt August (Rosenbaum) længe og vi har boet i kvarteret ved Bellahøj Huse. August, jeg selv og designeren Jacob (Darfelt) satte os ned og lavede en brainstorm og efter at have vendt et par ideer, blev vi enige om at Bellahøj Huse er den perfekte location til projektet.”

“Vi tog der ud en tidlig morgen og ringede på i forskellige lejligheder for at tage billederne. På forsiden er det August der står på altanen cirka midt i billedet og en veninde står på den øverste altan til venstre. Det hele er gennemtænkt.”

På forsiden dominerer beholderen. Tonerne i billedet er grå med et stænk af blåt. I to vinduer på tredjeøverste etage rammer den tidlige morgensols stråler vinduesglassene. Det kølige grå og hvide hus får en gylden glød. Og lige her, bag vinduerne der bor…… ja lad os kalde hende fru Larsen.

Coverdesign: Beholder

Klik på billedet for at se det større

Åbner man albummet er vi inde i stuerne, på besøg hos “fru Larsen”. Den tidlige morgensol skinner ind i stuen. Hun bor hyggeligt, men stilfuldt med gamle møbler og man skal have skoene af før man går ind. Man er hensat til den tid da man var på besøg hos sin tante.

Det hele virker ret trykkende og en smule indeklemt. Hun er bestemt en rar ældre dame, men der er visse regler der skal følges. Hvis man skal tegne med farveblyanter, skal der en avis under og man skal tørre sig om munden, når man har drukket mælk eller kakao.

Coverdesign: Beholder

Cointreaux om morgenen
Jasper: “Da vi var rundt og tage billederne til forsiden af albummet, var vi inde i lejligheden. Det var nogle fine stuer, så jeg spurgte om vi måtte tage nogle billeder af lejligheden og det måtte vi godt. Jeg husker ikke hvad hun hed, men hun var meget flink og imødekommende. Hun bød endda på et lille glas Cointreaux fra en meget støvet flaske, som hun tog frem. Det var helt hyggeligt”.

Coverdesign: Beholder

Designeren har sat billederne sammen, så der er en fin visuel sammenhæng mellem den gyldne refleks på forsiden af omslaget og den tidlige morgensol, der skinner ind i stuerne hos “fru Larsen”. Mens musikken spiller, kan kan lade øjnene gå på vandring rundt i stuerne med de mørke møbler, små lampetter, lysestager og forgyldte spejle i barokstil.

Det er en gennemført og sammensat smagsoplevelse at gå om bord i beholderen. Er der brug for yderligere smags- og sanseforstærker, kan man tage sig en likørbønne eller en lille Cointreaux.


August Rosenbaum: Beholder
Foto Jasper Spanning
Design Jacob Darfelt

Jacob Bro: guitar
Dan Weiss: trommer
Thomas Morgan: bas
August Rosenbaum, klaver

Produceret af August Rosenbaum
Optaget i Brooklyn NY, marts 2009

“Beholder” er udgivet som cd og på vinyl af Homemade Records

Dansk Arkitektur Center om Bellahøj Huse


Udgivet: 14. nov 2010 12:00

Der er lukket for kommentarer.