Da havens fugle kom tilbage til træerne

Træerne omkring søerne i København stod ekstra flot i påsken, ikke mindst fordi bandet “Dans & Lær” havde valgt at dekorere dem med gule pladecovers. Som et led i lanceringen af deres debutplade: Havens fugle, havde de skærtorsdag hængt hundredvis af lp plader op i træerne, gratis for publikum og med gode billeder til pressen.

Som barn fik musikeren Bjarke Søballe et kassettebånd fra Dansk Ornitologisk Forening foræret af sine sikkert velmenende forældre. Den slags har det med at sætte sig og gøre indtryk, når man senere i livet vælger at udvikle sig kreativt.

For som bandet skriver på deres hjemmeside:
“Dans & Lær vil gennem dansabel musik videregive evnen til at genkende fuglestemmer. Vi mennesker har det nemlig med at tage fuglene for givet. Hvis vi smuldrer et daggammelt brød, kommer de flyvende helt af sig selv. Hvis vi banker en hullet kasse op i et træ, flytter de straks ind. Og hvis vi bevæger os ud i en skov, giver de ganske uden opfordring en forrygende koncert. Alt for længe har fuglene måttet nøjes med sparsom menneskelig opmærksomhed. Nu skal vore bevingede venner have den anerkendelse, de fortjener! ”

Konceptet med pladen og lanceringen er godt gennemtænkt og i sig selv en visuel oplevelse. Samtidig med pladeudgivelsen har bandet lanceret en iPhone applikation med en fuglequiz, som man kan tage med ud i naturen, når man skal lytte til fuglestemmer.

iPhone App´en kan hentes fra dans & lær´s hjemmeside


Læs mere om

Bjarke Søballe

Lyt til musik og fugle på myspace

Havens fugle


Se videoen:


Udgivet: 21. apr 2011 18:40

Der er lukket for kommentarer.